Blommor och biskvier

Nääe det har inte blivit så mycket städning än, i stället har jag sått tomat och spenat, sen har mamma och jag planterat om mina blommor. Passade även på att göra en välbehövlig avfrostning av kylskåpet i köket. Tänkte passa på att lägga in det efterfrågade receptet på dom smarriga biskvierna. Tack Carina. 

Chokladbiskvier

400 gram mandelmassa
1 1/2 dl strösocker
3 äggvitor

Smörkräm
200 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 tsk kakao eller 2 msk pulverkaffe utrört i 1 1/2 msk vatten

Garnering
200 gram blockchoklad eller vanlig Marabou
2 tsk kokosfett

Ugnsvärme 175 grader

Riv mandelmassan, vispa mandelmassan, socker och äggvitorna med elvisp ca 3 minuter.
Spritsa smeten med en slät tyll (sprits), eller forma till små kakor, låt kakorna "torka" ca 30 minuter i rumstemperatur före gräddning. Grädda kakorna i 175 grader i ca 15 minuter så de blir ljusbruna, låt kallna på plåten.
Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker, tillsätt äggulor, rör till en jämn kräm, ha i "smak".
Bred krämen över de kallna kakorna med en topp av kräm på mitten av kakorna. Låt svalna.
Doppa i blockchoklad låt svalna.
Förvaras i kylskåp eller frys.

Lycka till.

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack tack! Detta ska jag prova någon gång :o)



Japp, jag höll mig kvar. Han tvekade aldrig, men tog lite roliga, stora skutt över. Men han tyckte det var super skoj. Sen fick man se till att hålla upp hans huvud bara :o) KRAM

2009-03-28 @ 14:55:44
URL: http://www.livetmedilona.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0